ATELIER-verdiepingsgroep - persoonlijke groei


In de ATELIER-verdiepings-groep werken we één keer per maand in mijn atelier van 10.00 tot 15.30 uur. Voorop staat: vrij werken – vrij voelen – vrij volgen – vrij worden. Ik nodig je uit om jezelf ruimte te gunnen aan jouw persoonlijke groei, jouw persoonlijke vragen en behoeftes en dit via jouw creativiteit in de wereld te zetten, helemaal voor jou alleen. We beginnen de dagen met een creatief experiment. Voor jou belangrijke vragen en thema’s krijgen hierbij alle ruimte, die je vervolgens kunt uitwerken in je werk.

Vrij werken in een vorm –bijvoorbeeld beeldend, bewegend, met stem, schrijvend, enzovoorts, het helpt je van denken naar voelen. Uit je hoofd en in je lijf. Weet je nog hoe je als kind kon opgaan in je spel, gewoon maar deed, zonder erbij na te denken? Met lef en zonder oordelen? Je mag jouw voelen, jouw intuïtie, spelen, experimenteren en onderzoeken inzetten. Jouw gevormde beelden zijn uniek en door je werk te benoemen kun je zicht en besef krijgen op deze delen/kwaliteiten van jou. Dit stelt je in staat om het contact met je ware natuur, jouw authenticiteit te herstellen. Je maakt je (weer) vrij en oefent in ongeremd creatief werken. Vrij van oordelen en vrij van vaak opgelegde normen over goed en fout.

Als gestalt-art therapeut en als beeldend kunstenaar, ontdek ik steeds opnieuw hoe belangrijk het voor mij is om mijn creativiteit VRIJ te laten stromen. Ik speel, ik ervaar plezier en verrassing en voel ook weerstand en angst. Ik ontdek dan nieuwe delen en kwaliteiten van mijzelf en leer. Elke dag. En niet alleen in mijn eentje, maar ook in contact met anderen. Daardoor ‘groei’ ik elke dag een beetje.

Tijdens de ATELIER-verdiepings-dagen (10 keer per jaar, maximaal met 5 personen) kijk ik met je mee naar jouw beeldend werk en naar jouw proces tijdens het maken ervan. Je werk benoemen kan je helpen inzichten te krijgen in onbewuste delen van jezelf (in je schaduw houden = kost energie). Ik nodig je uit om deze delen uit je schaduw te halen (in het zicht, erbij nemen = levert energie op) en onder ogen te komen. Dat kan je als spannend en/of als een bevrijding ervaren.

Kosten voor een heel jaar (maandelijks van september-juni) zijn € 540,00 (inclusief btw), inclusief koffie, thee en kleine lunch. Bij nieuwe groepen worden de (doordeweekse) dagen onderling overleg bepaald.

INFORMATIE en AANMELDEN